ESCAROLA

Nom Científic: Cichorium Endivia .

Família: Asteràcies, és de la família de les compostes.
Origen: Es originari del Mediterràni o de Àsia.

Descripció: Necessiten de climes temperats més aviat freds, que càlids per créixer sense problemes. L'escarola un toc amarg, que desagrada a molts, com l'endívia, però és aquest toc amarg la clau del seu exquisidesa quan es combina amb altres hortalisses.
A Espanya es consumeix tradicionalment la varietat arrissada i es conrea a Catalunya, València i Múrcia.
Floració: La millor època per cultivar-la al balcó és la tardor i també es pot fer per primavera. En zones de clima temperat es sembra a la tardor o hivern i es cull a l'hivern o primavera.
Reproducció: Per llavors.

Fruit: No fa fruits.

Hàbitat:  A un hort.

Altres informacions:
Hi ha varietats de fulla arrissada i varietats de fulla ampla. Dins de les varietats de fulla arrissada, amb la vora molt dentada hi ha les varietats Wallones que són escaroles molt grosses i resistents al fred.
És una planta bastant rústica i presenta poques malalties, sobretot si la cultivem en èpoques de poca calor. Es pot veure afectada per alguna espècie de pugó i llimacs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Design by WPThemesExpert | Blogger Template by BlogTemplate4U